keskiviikko 1. elokuuta 2012

Esittelykierros osa 2 - Aava

Eli esittelykierroksen toinen osa:

Aava Tiitsikki Tähtitieteilijä s.12.7.2011

Aava on vuoden ikäinen leikattu maatiaistyttö. Hän on varsinainen hurjapää riiviö, joka menee aina edellä ja on kaikessa mukana. Jos kokoat tai asennat jotain, Aava on siellä. Hän on älyttömän fiksu ja tuntuu, että hän muistaa kaiken. Hän osaa avata ovet ja etsii keinot saada tavarat piiloista tai kaapeista. Kasper seuraa aina häntä luotettavan rikoskumppanin tavoin.
Aava on johtajasielu. Hän on rohkea ja viipottaa häntä pystyssä kohti seikkailuja. Hän nauttii ulkoilusta ja on oppinut käskyn "sisälle", joskaan ei aina tahdo sitä noudattaa. Jos puhut itsepäisyydestä, puhut Aavasta. Jos hän päättää, ettei suostu johonkin, esimerkiksi ottamaan lääkettä, on hänet erittäin vaikea saada sitä tekemään.

Aava on kissa, joka ei turhaan pidä meteliä, juttelee vain kun on asiaa. Hän sulattaa sydämmet älyllään ja taidoillaan. Hän ei kavahda pientä sadetta tai outoja ääniä, vaan vastaanottaa kaiken uteliaisuudella.
Aavan nimeen voisi lisätä adjektiivin "hurja". Hän ei ole mikään sylikissa, vaan tulee itse pyytämään hellyyttä jos sitä haluaa. Hän osoittaa muille rakkautensa pukkaamalla kohdettaan hyväksyvästi päällään. Joskus harvoin hän saattaa tulla nukkumaan jalkoja vasten, muttei milloinkaan käskystä.
Vaikkei Aava ole mikään sylissäkiehnääjä, on hän silti seurallinen osallistumalla kaikkeen. Hän matkustaa huoneesta toiseen olkapäällä istuen tai jaloissa juosten. Usein unissaan hän on hellimmillään ja paljastaa mahansa silitettäväksi ja kehrää äänekkäästi.
Ennen leikkaamista Aava oli kovin kiukkuinen, mutta leikkaus pehmensi hänen luonnettaan hormoonien tasaannuttua. Pentuna hän myös sairasti usein, varsinkin korvissa oli ongelmaa ja pissatulehduskin vaivasi. Tervehdyttyään tuima ilme on kadonnut ja sylissäkin saattaa saada kantaa. Paino tosin sanalle saattaa ;-)
Aava sopeutuu todella hyvin uusiin tilanteisiin ja asioihin. Hän ei ollut muutostakaan moksiskaan, tutki vaan innostuneena paikkoja. Aava suhtautuu toisiin eläimiin lempeästi, joskin koiria kohtaan alkuun hieman varautuneesti.
Aava on hyvin sielukas ja erityinen kissa, joka ottaa tilansa. Häntä kutsutaan lempinimillä "rakennusmestari", "tähtitaivas", "Assu" ja "Apsi-Apina". Aava on kaikkiruokainen, hänelle kelpaa myös kala ja raaka liha.


2 kommenttia:

  1. https://twitter.com/JaanaIkonen/status/248139919673917441/photo/1 Tässä on yksi niistä kuvista joita otin Aavasta viimeksi kun kävin!

    VastaaPoista